Pääomaturvattu sijoittaminen

Pääomaturvattu sijoittaminen
Sami Järvinen, Antti Parviainen
Talentum (2011)

KTT Sami Järvinen ja KTM Antti Parviainen ovat kirjoittaneet kirjan pääomaturvatusta sijoittamisesta. Molemmilla herroilla on pitkä työkokemus alalta. Parviainen vastaa strukturoiduista tuotteista Nordealla ja Järvinen on hallituksen puheenjohtaja strukturoituihin tuotteisiin erikoistuneessa Verkus Oy:ssä.

Kirjoittajat luonnollisesti osaavat asiansa ja teos tarjoaa oivallisesti käytännön näkökulmaa niin sijoittajan kuin tuotteiden kehittäjänkin vinkkelistä. Sijoittajan kannattaakin ottaa alleviivauskynä käyttöön ja merkata tärkeimmät vinkit ylös.

Oppikirjanmakua teoksessa ei ole täysin vältetty, mikä lienee tarkoituksellistakin. Strukturoitujen tuotteiden takana olevien optioiden hinnoittelua käydään läpi hyvin oppikirjamaisesti ja kirjaa voidaan epäilemättä hyödyntää myös koulutuksessa. Tavallisen lukijan tai -indeksilainasijoittajan ei onneksi tarvitse Black & Scholes -hinnoittelukaavaa hallita. Optioiden toimintaperiaatteet selviävät myös tutkimalla tarkkaan kirjassa esitettyjä kaavioita.

Kirja sisältää myös sanaston, joka kattaa hyvin aiheen erikoistermit. Kirjan lähdeluettelo koostuu tieteellisistä julkaisuista aina modernin rahoitustieteen esihistoriasta alkaen. Kirjan lukija olisi tässä yhteydessä kaivannut enemmänkin moderneja kirjallisuussuosituksia itsenäisiin jatko-opintoihin.

Pääomaturvattu sijoittaminen on oiva teos niin sijoittajille kuin esimerkiksi alan asiakaspalvelutehtävissä työskenteleville oman ammattitaidon kehittämiseen. Aivan aloittelevalle sijoittajalle kirjaa ei kuitenkaan voi suositella, sillä tekstin sujuva seuraaminen edellyttää perustietoja sijoittamisesta ja alan sanaston riittävää hallintaa.

>> Tämäkin kirja on saatavana BookPlus-kirjakaupasta