Kirja: Totuus taloudestasi

Totuus taloudestasi

Terhi Majasalmi
Talentum (2012)

Vaurastumisseminaareja pitävä Terhi Majasalmi on kirjoittanut oman taloutensa kehittämisestä kiinnostuneille opasteoksen.

Yhdysvalloissa erilaisilla vaurastumisvalmennuksilla on jo pitkät perinteet. Alan kansainvälisesti tunnetuin tekijä lienee Robert Kiyosaki, jonka alun perin kiinteistösijoittamiseen keskittyneet vaurastumisteokset (kuten Rich Dad Poor Dad, suom. Rikas isä, köyhä isä) saivat suurta julkisuutta etenkin ennen finanssikriisiä ja kiinteistökuplan puhkeamista.

Amerikkalaisen perinteen mukaisesti Majasalmi käy kirjassaan läpi psykologista suhdetta rahaan, oman talouden ”tuloslaskemaa ja tasetta” sekä selvittää laskukaavoin, millaisia summia varallisuutta tarvitaan, että taloudellinen riippumattomuus olisi mahdollista.

Rikastumisen tieksi kirjassa tarjotaan yrittämistä, kiinteistösijoittamista ja arvopapereita. Erilaisia sijoitusstrategioitakin esitellään lyhyesti.

Oman talouden pohtimiseen ja järjestämiseen kirjasta on varmasti apua. Tästä näkökulmasta henkilökohtaisesta taloudesta ei liene Suomessa ennen kirjoitettu (pois lukien Kiyoasakin käännetyt teokset). Kirjasta saa varmasti myös hyvän kimmokkeen tutustua erilaisiin sijoitusmuotoihin syvällisemmin.

>> Tämäkin kirja on saatavana CDON-kirjakaupasta

 

Viimeksi päivitetty 11.04.2013 14:58