Sijoittamalla miljonääriksi

Sijoittamalla miljonääriksi

Parviainen Antti, Järvinen Sami
Talentum (2012)

Antti Parviaisen ja Sami Järvisen uutuusteos ”Sijoittamalla miljonääriksi” on varsinainen katseenvangitsija pitkulaisilla kullankiiltävillä kansillaan. Ehkäpä joulun alla julkaistu kirja havittelee kultaisella asullaan pukinkonttiin? Ja miksipä ei.

Kirja jakaantuu kahteen osaan. Ensimmäisen puoliskon muodostaa sijoitusopastus, jossa käydään läpi sijoitustyylejä, sijoituskohteita, sijoittajan omia ominaisuuksia ja sijoittamisen psykologiaa.

Tässä osassa kirjaa ei ole kuvitusta ja se yhdessä pitkänomaisen fyysisen sivun kanssa luo kuvan raskaasta lukemistosta. Teksti onkin tiivistä ja lukeminen vaatii käytännössä perustietoja sijoittamisesta. Asiaa on sen verran paljon, että jonkin asteista informaatioähkyä lukija varmasti tuntee teoksen edetessä.

Kirjan toinen puolisko muodostuu sijoittajakonkareiden haastatteluista. Mukana on tunnettuja sijoittajia, Hankenin rehtori, yrittäjänä rikastuneita ja myös kirjan kirjoittajat kertovat omasta sijoitusfilosofiastaan. Haastattelut ovat mielenkiintoista luettavaa.

Tuleeko sijoittamalla sitten miljonääriksi? Kirjoittajat vastaavat tähän kysymykseen viimeisessä luvussa, joka on otsikoitu” jos et veikkaa, et voi voittaa”.  Eli toisin sanoen, se on vaikeaa, mutta ei  aivan mahdotonta.

>> Tämäkin kirja on saatavana CDON-kirjakaupasta

 

Viimeksi päivitetty 11.04.2013 15:01