Aikamatka pörssiin

Aikamatka pörssiin
osakekirjat kertovat

Pekka Kantanen
Talentum (2012)

Mitä oivallisin osakesijoittajan kahvipöytäkirja

Helsingin arvopaperipörssi täytti tänä vuonna 100 vuotta ja sen edeltäjänä toiminut Helsingin Pörssiyhdistys perustettiin jo 150 vuotta sitten. Mikäpä kirja sopisikaan paremmin juhlavuoteen kuin pörssihistoriaa osakekirjojen kautta esittelevä Aikamatka pörssiin.

Kirjan kirjoittaja Pekka Kantanen on koonnut kansiin tiiviin historiikin pörssin vaiheista sekä lähes 140 pörssiyhtiön tarinan osakirjakuvituksen kera. Kirjan korkealaatuinen painojälki kunnioittaa vanhoja osakekirjoja, jotka jo itsessään ovat taideteoksia.

Pörssiyhtiöiden kautta kerrotaan myös teollistuvan Suomen taloushistoriasta. Mukana on huolestunutkin äänenpaino pörssin ja samalla koko suomalaisen teollisuuden puolesta.

Kirjan esipuhe kertoo teoksen synnyn alkaneen jo 30 vuotta sitten, kun viittä vaille valmis poliittisen historian maisteri Pekka Kantanen pääsi pätkätöihin suuren liikepankin pääkonttoriin.

Kun osakkeiden kieli alkoi avautua, työstä tuli samalla harrastus ja pieniä kulttuuritekojakin tuli tehdyksi: “Historian ystävä ei mitenkään voinut antaa ihan kaikkien hävitettäväksi määrättyjen vanhojen osakekirjojen mennä poltettavaksi”.

Pekka Kantasella on pitkä työura pankkialalla ja nyttemmin eläkekassan johdossa. Osakekeräilijät ry:n puheenjohtajana Kantanen on toiminut yhdistyksen perustamisesta saakka.

Tämä kaunis kirja on kuin tehty jokaisen osakesijoittajan sohvapöydälle. Kirja palvelee yhtä lailla myös vanhojen osakekirjojen keräilyä harrastavaa.

Lukunäyte kirjasta:
http://www.talentumshop.fi/documents/nayte_aikamatka_porssiin.pdf

>> Tämäkin kirja on saatavana CDON-kirjakaupasta

 

Viimeksi päivitetty 11.04.2013 15:01