Intohimona Nokia

Sijoittaja yritysstrategioiden pauloissa - Intohimona Nokia
Jussi Hyöty
Talentum (2011)

 

Nokian kasvu globaaliksi markkinajohtajaksi ja myöhempi vajoaminen tavalliseksi kuolevaiseksi tarjoaa loistavan esimerkin myös sijoittajalle. Kirjan oivaltava analyysi auttaa katsomaan tilinpäätöksen lukujen taakse todelliseen liiketoiminnan kehitykseen.

Kirja arvioi objektiivisesti mutta kriittisesti Nokian strategiaa ja sen toteutusta. Sijoittajan on katsottava yritystä laajasti saadakseen siitä kokonaisvaltaisen kuvan. Puhdas järki ei riitä, vaan markkinoilla on kyse primitiivisistä tunteista.

Kirja päättyy epäilemättä Nokian historian haastavimman ajanjakson alkuun, kevääseen 2011. Tämä on erityisen mielenkiintoista, sillä osakeanalyysin haastavuus nähdään juuri yhtiön toiminnan murroskohdissa. Nokia on tilanteessa, jossa mitä tahansa voi tapahtua. Teoksen analyyttinen katsaus Nokian historiaan antaa jokaiselle nojatuolianalyytikolle mahdollisuuden arvioida, miten nykyiseen tilanteeseen päädyttiin ja mitkä ovat Nokian todennäköiset nuotit tästä eteenpäin.

Jussi Hyöty, DI, KTL, lääket. yo, on Suomen tunnetuimpia ja arvostetuimpia markkina-analyytikkoja. Hän työskentelee Front Capitalissa päästrategina.


Teoksen esipuheen voit lukea  tästä:
www.talentumshop.fi/webshopdata/prod/foreword/978-952-14-1531-9.pdf

>> Tämäkin kirja on saatavana CDON-kirjakaupasta

 

Viimeksi päivitetty 11.04.2013 15:00