Oikea aika aloittaa sijoittaminen on juuri nyt!


Säästäminen ja sijoittaminen on syytä aloittaa mahdollisimman varhain. Aika on pitkän aikavälin sijoittajan puolella.

Jotkut löytävät kuitenkin loputtomasti syitä sille, miksi sijoittamista ei pitäisi aloittaa juuri nyt: korkotaso on liian korkea tai liian matala, osakemarkkinat ovat tuottaneet viime vuosina liian hyvin tai liian heikosti, talousnäkymät ovat nyt liian vahvat tai liian huonot, ja niin poispäin. Toiset taas pitävät sijoittamista turhan riskipitoisena. Sijoitusten välttäminen ei kuitenkaan poista riskiä. Itse asiassa pitkällä aikavälillä säästäjällä ei ole varaa olla ottamatta riskiä! Rahan pitäminen käteisenä kun on varma tapa hävitä. Kolmen prosentin inflaatiolla raha menettää puolet arvostaan jo 23 vuodessa.

Sijoittajan on aivan turha odottaa täydellistä ajankohtaa tai täydellistä kauppaa. Niitä ei koskaan tule. On parempi aloittaa pienillä panoksilla, sijoittaa säännöllisesti ja ottaa harkittuja riskejä sijoituskokemuksen kasvaessa. Säännöllinen osakesäästäminen onkin edullinen tapa osallistua osakemarkkinoille. Kun osakkeita tai osakerahasto-osuuksia hankitaan säännöllisin väliajoin kiinteällä summalla, vältetään markkina-ajoituksen ongelma. Kaikki hankinnat eivät voi sattua epäedulliseen aikaan. Keskimääräinen hankintahinta muodostuu edulliseksi, koska rahasto-osuuksia tai osakkeita hankitaan suhteessa enemmän, kun ne ovat edullisempia.

Vinkki: Tilaa vuosikertomukset maksutta. Arkistoimalla mielenkiintoisten yhtiöiden vuosikertomukset on helppo selailla yhtiön tunnuslukuja pitemmältä ajalta, seurata eri toimialojen kehitystä ja toiminnan painopisteiden muutoksia.

Se joka lykkää sijoittamisen aloittamista menettää - paitsi arvokasta aikaa kasvattaa sijoituksiaan - myös kokemusta, jota saisi sijoittamalla pieniäkin summia. Virheitä on turha pelätä. Kokeneet sijoittajat tietävät pelkän menestyksen olevan kehno opettaja. Tappiot ovat sijoittamisessa välttämätön osa menestystä. Tärkeää on oppia virheistään, pitää sijoitusriski siedettävänä ja eliminoida kohtuuttomat riskit, jotka uhkaavat sijoitustoiminnan jatkuvuutta.

 

 


© Tekijänoikeuksin suojattua alkuperäistä materiaalia. Lainattaessa lähde mainittava (Investori.com). Jos lainaat tekstiä nettiin, pyydämme linkittämään alkuperäiselle sivulle. Kokonaisen artikkelin lainaaminen kielletty ilman Investorin kirjallista lupaa.

Protected by Copyscape Originality Checker


Lue myös

Lahjaksi arvopapereita

article thumbnail Lahjoja on mukava antaa ja saada, mutta toisinaan sopivan lahjan keksiminen vaikkapa lapsille tai...
Lue lisää...

Sijoittajan huoneentaulu

article thumbnail
Lue lisää...

Sijoittamisen viisastenkivi – hajautus

article thumbnail Osakesijoittajat ovat pitkään etsineet sijoittamisen viisastenkiveä, menetelmää, joka toisi...
Lue lisää...

Onko indeksisijoitus paras sijoitus?

article thumbnail Akateeminen sijoitustutkimus neuvoo yleensä sijoittajia laittamaan valtaosan sijoitussalkun...
Lue lisää...