Onnistu osakemarkkinoilla

Onnistu osakemarkkinoilla
Kim Lindström, Tom Lindström
Talentum (2011)


Onnistu osakemarkkinoilla
on VTM Kim Lindströmin kolmas sijoitusaiheinen kirja. Kirjan toisena kirjoittajana on Lindströmin poika KTM Tom Lindström

Kirja lähtee liikkeelle historiasta. Pörssihistorian keskeisiä vaiheita, niin kotimaassa kuin maailmallakin, käydään läpi varhaisista vaiheista aina nykypäivään. Tämä on varmastikin kirjoitushetken makkinatilanteessa hyvä lähestymistapa. Lukija näkee, että haastavia aikoja on aina ollut ja aina niistä on selvitty uuteen nousuun. Itse olisin kuitenkin toivonut historiaa esitettävän myös kuvaajien muodossa.

Kirjan varsinainen pääosuus on sukua Lindström seniorin aikaisemmalle teokselle Vaurastu arvo-osakkeilla (Talentum 2007), eli arvosijoittamista tässäkin teoksessa ylistetään.

Pidin kovasti aikaisemmasta teoksesta ja edellisen hyvät elementit ovat mukana myös uudessa. Arvostrategiaa, osakkeiden perustunnuslukuja ja osingon merkitystä osakesijoittajalle käydään kirjassa perusteellisesti läpi esimerkkien kanssa.

’Onnistu osakemarkkinoilla’ vaikuttaa kuitenkin hiukan kriittisemmältä edeltäjäänsä nähden. Kirjaa lukiessa huomaa ettei arvon löytäminen aina ole aivan yksinkertaista. Eikä sen helppoa tarvitsekaan ollakaan. Osakkeisiin suoraan sijoittavat osakepoimijat haluavat nauttia myös osakevalinnan vaikeudesta ja sen tuomista onnistumisen elämyksistä.

Kirjan viimeisissä luvuissa käsitellään lyhyesti myös sijoittajan verotusta ja verosuunnittelumahdollisuuksia.

Kirjan liitteissä lukijalle tarjotaan vielä kaksi osaketaulukkoa 2000-luvulta: keskeiset yhtiötapahtumat sekä osakekohtaiset tulos- ja osinkotiedot 2006-2010. Nämä ovat mielenkiintoinen lisä ja niitä on mukava silmäillä kirjaa lukiessa.

Onnistu osakemarkkinoilla on erinomainen kirja osakkeisiin suoraan sijoittavalle. Rahastojen kautta osakkeisiin sijoittavan kannattaa tutustua ainakin kirjan pörssihistoriaa käsittelevään osaan.

>> Tämäkin kirja on saatavana CDON-kirjakaupasta

 


© Tekijänoikeuksin suojattua alkuperäistä materiaalia. Lainattaessa lähde mainittava (Investori.com). Jos lainaat tekstiä nettiin, pyydämme linkittämään alkuperäiselle sivulle. Kokonaisen artikkelin lainaaminen kielletty ilman Investorin kirjallista lupaa.

Protected by Copyscape Originality Checker


Lue myös

Kansainvälisen sijoitussalkun rakentaminen

article thumbnail Sijoittajien yleinen helmasynti, ympäri maailmaa, on painottaa sijoituksissa voimakkaasti...
Lue lisää...

Kymmenen sijoitussääntöä muistettavaksi

article thumbnail Sijoitusmaailman konkari Bob Farrell on laatinut sijoittajille ’10...
Lue lisää...

Voita pörssi-indeksi ja puolita riski

article thumbnail Uskoisitko että sijoitussalkku, jossa on 40% velkakirjoja ja 60% osakkeita voisi voittaa...
Lue lisää...

Korkokäyrä antaa tärkeää tietoa sijoittajalle

article thumbnail Talouslehden sivulta löytyy kuvaaja, johon on piirretty eripituisten markkinakorkojen tuotot....
Lue lisää...