Onnistu osakemarkkinoilla

Onnistu osakemarkkinoilla
Kim Lindström, Tom Lindström
Talentum (2011)


Onnistu osakemarkkinoilla
on VTM Kim Lindströmin kolmas sijoitusaiheinen kirja. Kirjan toisena kirjoittajana on Lindströmin poika KTM Tom Lindström

Kirja lähtee liikkeelle historiasta. Pörssihistorian keskeisiä vaiheita, niin kotimaassa kuin maailmallakin, käydään läpi varhaisista vaiheista aina nykypäivään. Tämä on varmastikin kirjoitushetken makkinatilanteessa hyvä lähestymistapa. Lukija näkee, että haastavia aikoja on aina ollut ja aina niistä on selvitty uuteen nousuun. Itse olisin kuitenkin toivonut historiaa esitettävän myös kuvaajien muodossa.

Kirjan varsinainen pääosuus on sukua Lindström seniorin aikaisemmalle teokselle Vaurastu arvo-osakkeilla (Talentum 2007), eli arvosijoittamista tässäkin teoksessa ylistetään.

Pidin kovasti aikaisemmasta teoksesta ja edellisen hyvät elementit ovat mukana myös uudessa. Arvostrategiaa, osakkeiden perustunnuslukuja ja osingon merkitystä osakesijoittajalle käydään kirjassa perusteellisesti läpi esimerkkien kanssa.

’Onnistu osakemarkkinoilla’ vaikuttaa kuitenkin hiukan kriittisemmältä edeltäjäänsä nähden. Kirjaa lukiessa huomaa ettei arvon löytäminen aina ole aivan yksinkertaista. Eikä sen helppoa tarvitsekaan ollakaan. Osakkeisiin suoraan sijoittavat osakepoimijat haluavat nauttia myös osakevalinnan vaikeudesta ja sen tuomista onnistumisen elämyksistä.

Kirjan viimeisissä luvuissa käsitellään lyhyesti myös sijoittajan verotusta ja verosuunnittelumahdollisuuksia.

Kirjan liitteissä lukijalle tarjotaan vielä kaksi osaketaulukkoa 2000-luvulta: keskeiset yhtiötapahtumat sekä osakekohtaiset tulos- ja osinkotiedot 2006-2010. Nämä ovat mielenkiintoinen lisä ja niitä on mukava silmäillä kirjaa lukiessa.

Onnistu osakemarkkinoilla on erinomainen kirja osakkeisiin suoraan sijoittavalle. Rahastojen kautta osakkeisiin sijoittavan kannattaa tutustua ainakin kirjan pörssihistoriaa käsittelevään osaan.

>> Tämäkin kirja on saatavana CDON-kirjakaupasta

 


© Tekijänoikeuksin suojattua alkuperäistä materiaalia. Lainattaessa lähde mainittava (Investori.com). Jos lainaat tekstiä nettiin, pyydämme linkittämään alkuperäiselle sivulle. Kokonaisen artikkelin lainaaminen kielletty ilman Investorin kirjallista lupaa.

Protected by Copyscape Originality Checker


Lue myös

Mitä ovat warrantit?

article image Warrantti on monelle sijoittajalle vielä uusi tuttavuus, vaikka Helsingin arvopaperipörssissä...
Lue lisää...

Sijoittamisen viisastenkivi – hajautus

article thumbnail Osakesijoittajat ovat pitkään etsineet sijoittamisen viisastenkiveä, menetelmää, joka toisi...
Lue lisää...

Lapselle rahasto-osuuksia

article thumbnail Sijoitusrahastolahjoin on mahdollista kerätä lapselle mukava pesämuna tulevaisuuden tarpeita...
Lue lisää...

Sijoittajan huoneentaulu

article thumbnail
Lue lisää...