Osakesijoittaminen

Philip A. Fisher

Philip A. Fisher (1907-2004) aloitti uransa sijoitusanalyytikkona 1928. Oman sijoitusyrityksensä hän perusti jo suuren laman aikaan, vuonna 1931. Fisherin on myös sanottu, Benjamin Grahamin ohella, vaikuttaneen markittävästi sijoittajalegenda Warren Buffettin strategiaan. Siinä missä Benjamin Grahamia pidetään arvosijoittamisen isänä, oli Fisher kasvusijoittamisen pioneeri.

Lue lisää...

Osakkeiden myyntipäätös

Miksi myyntipäätöksen tekeminen on usein vaikeampaa kuin ostaminen? Ostaminen on psykologisesti tyydyttävämpää kuin myyminen: Sijoittaja tekee ostopäätöksen aina vapaaehtoisesti. Hän valitsee ostokohteen suuresta joukosta osakkeista positiivisin odotuksin.

Lue lisää...

Osta ja pidä –strategia

Osta ja pidä –strategialla tarkoitetaan osakkeiden ostamista ja niiden pitämistä suhteellisen pitkän sijoitusajan. Tämä strategia on ns. passiivinen sijoitusstrategia verrattuna esimerkiksi lyhyen aikavälin osakekauppaan. Osta ja pidä –strategia on oikein toteutettuna helppo, tehokas ja tuottava tapa sijoittaa.

Lue lisää...

Analyytikkojen suositukset

Täydellinen osakeanalyysi on runsas tietopaketti. Se sisältää paljon tietoa analysoitavan yhtiön liiketoiminnasta ja tulevaisuudennäkymistä, toimialan kehityksestä, yhtiön kehityksestä numeroiden ja tunnuslukujen valossa sekä erilaisin arvonmääritysmallein saatuja arvioita osakkeen arvosta.

 

Lue lisää...

Osingoilla on merkitystä

Näistä artikkeleista saat perustiedot osingon merkityksestä osakesijoittajalle.

Lue lisää...

Toimialarotaatiolla lisätuottoja?

Reaalitalouden suhdannevaihtelut vaikuttavat eri tavoin eri toimialoilla operoiviin yhtiöihin. Siinä missä talouden kasvusuhdanne voi voimakkaasti vahvistaa teollisuuden laitetoimittajia, on sillä vähemmän vaikutusta elintarviketeollisuuden tulevaisuudennäkymiin.

Lue lisää...

Osakesijoittaminen ei ole riskitöntä pitkälläkään aikavälillä

"Pörssiosakkeet ovat turvallisia sijoituksia, kunhan ne vain omistaa riittävän pitkään" on yleinen neuvo sijoituskirjallisuudessa. Markkinahistorian valossa se vaikuttaa myös todelta – pienin varauksin.

 

Lue lisää...

Osingot ja osaketuotot


Kuva: Madridin pörssin aula Alberto Carrasco Casado

Professori Jeremy Siegel tunnetaan pitkän aikavälin osaketuottojen tuntijana ja Stocks for the Long Run -menestyskirjan kirjoittajana. Kirjassaan, The Future for Investors, Siegel tuo esille hämmästyttävän seikan osinkojen merkityksestä pitkän aikavälin osaketuotoille.

Lue lisää...

Helpoin tapa valita osakkeet


Kuva: Marcy Hargan

Aloittelevalla sijoittajalla suurimman kynnyksen osakesijoitusten tekemiseen voi muodostaa osakkeiden valinnan vaikeus ja moni onkin valmis jättämään sen sijoitusrahaston salkunhoitajan huoleksi.

Lue lisää...

Ovatko osakemarkkinat tehokkaat?


Tehokkaiden markkinoiden teorian mukaan osaketuotot noudattavat satunnaiskulkua (random walk). Teorian mukaan osakkeen nykyinen hinta kuvastaa osakkeen arvoon vaikuttavia tekijöitä. Hinnat muuttuvat välittömästi uuden tiedon tullessa markkinoille. Markkinat ns. diskonttaavat tiedon osakkeen hintaan.

Lue lisää...

Yhtiötapahtumat ja kurssireaktio

Stock split, omien osakkeiden takaisinosto tai yrityskauppa? Mikä on yhtiötapahtumien vaikutus osakekurssiin? Voiko uutisista lukea jotakin rivien välistä?

Lue lisää...

Tee osakesijoituksia myös kurssien laskiessa

Viimeaikainen osakekurssien heilunta on saanut monet sijoittajat varovaisiksi. Huolestuneimmat ovat jo luopuneet osakesijoituksista kokonaan, vaikka monet ammattilaiset pitävät osakkeita jo kohtuullisesti hinnoiteltuina.

Lue lisää...

Traderin perussäännöt

Kaikki eivät halua sijoittaa osakkeisiin vuosikausiksi. Ei vaikka se todennäköisesti olisikin useimmille tuottavin ja vähäriskisin tapa hoitaa osakesijoituksia. Markkinoiden lyhytaikaisista muutoksista halutaan ottaa kaikki irti.

Lue lisää...

Liukuvat keskiarvot antavat tukea sijoituspäätöksille

Liukuvien keskiarvojen käyttö on yksi suosituimmista tavoista tarkastella osakemarkkinoiden kehitystä tai pyrkiä ennakoimaan tulevia muutoksia. Liukuvien keskiarvojen kuvaajia esitetään internetpalveluissa ja niitä julkaistaan talouslehdissä.

Lue lisää...

Ostitko kalliita osakkeita?

Osakemarkkinoilla jokainen tekee joskus erehdyksiä, ja virheet voi nähdä välttämättömänä osana menestystä. Onneksi yleisimmät virheet on helppo välttää noudattamalla muutamia sijoittajan perusohjeita.

Lue lisää...

Hyödy osakkeiden kurssilaskusta

Alkuvuosi on koetellut monen osakesijoittajan hermoja. Osakekurssit ovat painuneet ympäri läntistä maailmaa ja sijoittajan turvasatamat näyttävät olevan harvassa.

Lue lisää...

© Tekijänoikeuksin suojattua alkuperäistä materiaalia. Lainattaessa lähde mainittava (Investori.com). Jos lainaat tekstiä nettiin, pyydämme linkittämään alkuperäiselle sivulle. Kokonaisen artikkelin lainaaminen kielletty ilman Investorin kirjallista lupaa.

Protected by Copyscape Originality Checker

Investori suosittelee

tutustumaan myös blogeihin (valikosta).Lue myös

Voita pörssi-indeksi ja puolita riski

article thumbnail Uskoisitko että sijoitussalkku, jossa on 40% velkakirjoja ja 60% osakkeita voisi voittaa...
Lue lisää...

Kymmenen sijoitussääntöä muistettavaksi

article thumbnail Sijoitusmaailman konkari Bob Farrell on laatinut sijoittajille ’10...
Lue lisää...

Sijoittajan huoneentaulu

article thumbnail
Lue lisää...

Onko indeksisijoitus paras sijoitus?

article thumbnail Akateeminen sijoitustutkimus neuvoo yleensä sijoittajia laittamaan valtaosan sijoitussalkun...
Lue lisää...