Osakesijoittaminen

Osingot ja osaketuotot


Kuva: Madridin pörssin aula Alberto Carrasco Casado

Professori Jeremy Siegel tunnetaan pitkän aikavälin osaketuottojen tuntijana ja Stocks for the Long Run -menestyskirjan kirjoittajana. Kirjassaan, The Future for Investors, Siegel tuo esille hämmästyttävän seikan osinkojen merkityksestä pitkän aikavälin osaketuotoille.

Viimeksi päivitetty 03.06.2013 16:03

Helpoin tapa valita osakkeet


Kuva: Marcy Hargan

Aloittelevalla sijoittajalla suurimman kynnyksen osakesijoitusten tekemiseen voi muodostaa osakkeiden valinnan vaikeus ja moni onkin valmis jättämään sen sijoitusrahaston salkunhoitajan huoleksi.

Viimeksi päivitetty 12.04.2013 11:23

Oikea ostoajankohta?

Kuva: New York Stock Exchange, Patrick Nouhailler

Vaikka talousuutiset ovat vielä meillä Euroopassa mollivoittoiset, ovat osakesijoittajat saaneet nauttia nousevista kursseista jo pidemmän aikaa. Yhdysvalloissa on rikottu jopa kaikkien aikojen kurssiennätyksiä, esimerkiksi Dow Jones -indeksin (DJI) päätösarvo puhkaisi 14.500 pisteen rajan maaliskuun 14. ensimmäistä kertaa.

Viimeksi päivitetty 20.03.2013 16:52

Analyytikkojen suositukset

Täydellinen osakeanalyysi on runsas tietopaketti. Se sisältää paljon tietoa analysoitavan yhtiön liiketoiminnasta ja tulevaisuudennäkymistä, toimialan kehityksestä, yhtiön kehityksestä numeroiden ja tunnuslukujen valossa sekä erilaisin arvonmääritysmallein saatuja arvioita osakkeen arvosta.

 

Viimeksi päivitetty 13.09.2012 10:14

Osta ja pidä –strategia

Osta ja pidä –strategialla tarkoitetaan osakkeiden ostamista ja niiden pitämistä suhteellisen pitkän sijoitusajan. Tämä strategia on ns. passiivinen sijoitusstrategia verrattuna esimerkiksi lyhyen aikavälin osakekauppaan. Osta ja pidä –strategia on oikein toteutettuna helppo, tehokas ja tuottava tapa sijoittaa.

Osakkeiden myyntipäätös

Miksi myyntipäätöksen tekeminen on usein vaikeampaa kuin ostaminen? Ostaminen on psykologisesti tyydyttävämpää kuin myyminen: Sijoittaja tekee ostopäätöksen aina vapaaehtoisesti. Hän valitsee ostokohteen suuresta joukosta osakkeista positiivisin odotuksin.

Viimeksi päivitetty 06.03.2012 12:15

Vuosikertomus avaa pörssiyhtiön

On taas se aika vuodesta, kun pörssiyhtiöiden vuosikertomukset tulevat pian saataville. Vuosikertomus on pörssiyhtiölle keskeinen sijoittajasuhdetoiminnan väline ja osakesijoittajille perustietopaketti yhtiöstä. Varmista omasi!

Viimeksi päivitetty 17.02.2012 12:33

Ovatko osakemarkkinat tehokkaat?


Tehokkaiden markkinoiden teorian mukaan osaketuotot noudattavat satunnaiskulkua (random walk). Teorian mukaan osakkeen nykyinen hinta kuvastaa osakkeen arvoon vaikuttavia tekijöitä. Hinnat muuttuvat välittömästi uuden tiedon tullessa markkinoille. Markkinat ns. diskonttaavat tiedon osakkeen hintaan.

Viimeksi päivitetty 24.01.2012 08:36

Yhtiötapahtumat ja kurssireaktio

Stock split, omien osakkeiden takaisinosto tai yrityskauppa? Mikä on yhtiötapahtumien vaikutus osakekurssiin? Voiko uutisista lukea jotakin rivien välistä?

Viimeksi päivitetty 18.01.2012 16:10

Osingoilla on merkitystä

Näistä artikkeleista saat perustiedot osingon merkityksestä osakesijoittajalle.

Viimeksi päivitetty 07.01.2014 20:48

Tee osakesijoituksia myös kurssien laskiessa

Viimeaikainen osakekurssien heilunta on saanut monet sijoittajat varovaisiksi. Huolestuneimmat ovat jo luopuneet osakesijoituksista kokonaan, vaikka monet ammattilaiset pitävät osakkeita jo kohtuullisesti hinnoiteltuina.

Viimeksi päivitetty 30.08.2011 13:05

Traderin perussäännöt

Kaikki eivät halua sijoittaa osakkeisiin vuosikausiksi. Ei vaikka se todennäköisesti olisikin useimmille tuottavin ja vähäriskisin tapa hoitaa osakesijoituksia. Markkinoiden lyhytaikaisista muutoksista halutaan ottaa kaikki irti.

Viimeksi päivitetty 24.08.2011 14:49

Liukuvat keskiarvot antavat tukea sijoituspäätöksille

Liukuvien keskiarvojen käyttö on yksi suosituimmista tavoista tarkastella osakemarkkinoiden kehitystä tai pyrkiä ennakoimaan tulevia muutoksia. Liukuvien keskiarvojen kuvaajia esitetään internetpalveluissa ja niitä julkaistaan talouslehdissä.

Viimeksi päivitetty 16.08.2011 12:52

Ostitko kalliita osakkeita?

Osakemarkkinoilla jokainen tekee joskus erehdyksiä, ja virheet voi nähdä välttämättömänä osana menestystä. Onneksi yleisimmät virheet on helppo välttää noudattamalla muutamia sijoittajan perusohjeita.

Viimeksi päivitetty 15.08.2011 11:54

Hyödy osakkeiden kurssilaskusta

Alkuvuosi on koetellut monen osakesijoittajan hermoja. Osakekurssit ovat painuneet ympäri läntistä maailmaa ja sijoittajan turvasatamat näyttävät olevan harvassa.

Viimeksi päivitetty 09.08.2011 13:06

Tuottoa laskevilta markkinoilta

Aktiiviselle sijoittajalle kurssilaskukin voi olla mahdollisuus. Tuottoa kun voi pyydystää myös laskevilta markkinoilta. Työkaluja tähän löytyy monimutkaisista johdannaisista aina jokamiehelle soveltuviin sijoitusrahastoihin.

Viimeksi päivitetty 08.08.2011 14:17

© Tekijänoikeuksin suojattua alkuperäistä materiaalia. Lainattaessa lähde mainittava (Investori.com). Jos lainaat tekstiä nettiin, pyydämme linkittämään alkuperäiselle sivulle. Kokonaisen artikkelin lainaaminen kielletty ilman Investorin kirjallista lupaa.

Protected by Copyscape Originality Checker

Investori suosittelee

tutustumaan myös blogeihin (valikosta).Lue myös