Indeksiosuudet, ETF

Onko indeksisijoitus paras sijoitus?

Akateeminen sijoitustutkimus neuvoo yleensä sijoittajia laittamaan valtaosan sijoitussalkun osakeosuudesta indeksisijoituksiin. Neuvon vakuudeksi lyödään paksu pino tutkimuksia markkinoiden tehokkuudesta ja indeksien ylivoimaisuudesta osakekurssien ennustajia vastaan.

Lue lisää...

Hyödykkeitä salkkuun

ETF-tuotteet (Exchange Traded Fund), eli pörssissä listatut indeksiosuudet, mahdollistavat helpon ja kustannustehokkaan osallistumisen eri markkinoille. ETF:n voi mieltää sijoitusrahastoksi, jonka osuuksilla käydään pörssikauppaa osakkeiden tapaan. ETF:ien kautta sijoittaja voi hajauttaa sijoituksiaan uusille markkinoilla ja varallisuusluokkiin, jotka muutoin usein ovat sijoittajan ulottumattomissa.

Lue lisää...

Mikä ETF-rahasto?

ETF (Exchange Traded Fund) on ainakin nimenä jo monelle suomalaiselle sijoittajalle tuttu. Kysymyksessä on siis sijoitustuote, joka vastaa sijoitusrahastoa, mutta jonka osuuksilla käydään pörssikauppaa osakkeiden tapaan. ETF-rahastoja kutsutaan myös indeksiosuusrahastoiksi tai pörssinoteeratuiksi rahastoiksi.

Lue lisää...

Kiinteistösijoittajaksi osuus kerrallaan

Kiinteistöt ovat perinteisesti kuuluneet instituutioiden ja varakkaiden yksityishenkilöiden sijoitusarsenaaliin. Pitkällä aikavälillä ne tarjoavat tasaista tuottoa ja suojaa inflaatiota vastaan. Suora kiinteistösijoittaminen ei ole kaikkien ulottuvilla, mutta arvopapereiden kautta kiinteistöihin voi sijoittaa lähes jokainen.

 

Viimeksi päivitetty 20.05.2013 13:31 Lue lisää...

Mitä ovat vaihtoehtoiset sijoitukset?

Vaihtoehtoisille sijoituksille (engl. alternative investments) ei ole olemassa täysin yksiselitteistä ja tyhjentävää määritelmää. Vaihtoehtoisiksi sijoituksiksi luetaan perusarvopaperiluokkien (käteinen, joukkovelkakirjat ja pörssiosakkeet) ulkopuolelle jäävät sijoitukset.

Lue lisää...

Lisää artikkeleita...


© Tekijänoikeuksin suojattua alkuperäistä materiaalia. Lainattaessa lähde mainittava (Investori.com). Jos lainaat tekstiä nettiin, pyydämme linkittämään alkuperäiselle sivulle. Kokonaisen artikkelin lainaaminen kielletty ilman Investorin kirjallista lupaa.

Protected by Copyscape Originality Checker

Investori suosittelee

tutustumaan myös blogeihin (valikosta).Lue myös

Voita pörssi-indeksi ja puolita riski

article thumbnail Uskoisitko että sijoitussalkku, jossa on 40% velkakirjoja ja 60% osakkeita voisi voittaa...
Lue lisää...

Kymmenen sijoitussääntöä muistettavaksi

article thumbnail Sijoitusmaailman konkari Bob Farrell on laatinut sijoittajille ’10...
Lue lisää...

Sijoittajan huoneentaulu

article thumbnail
Lue lisää...

Onko indeksisijoitus paras sijoitus?

article thumbnail Akateeminen sijoitustutkimus neuvoo yleensä sijoittajia laittamaan valtaosan sijoitussalkun...
Lue lisää...