StumbleUpon.com

Näin netissä saa käytettyä taas lisää aikaa: Stumbleupon.com on palvelu, jonka "stumble"-nappia painamalla törmäät loputtomasti mielenkiintoisiin nettisivuihin. Haluamasi aihepiirin voit valita parista kymmenestä erilaisesta.

Kokeile vaikka taidetta, yllätyt positiivisesti.

  09.05.2017 , Jouni   , Linkkejä, Ajanviete,

Tietoa turvallisesta korttimaksamisesta

Pankkien, poliisin ja finanssialan keskusliittojen yhteistyössä julkaisema korttiturvallisuus.fi - sivusto tarjoaa ohjeita ja vinkkejä turvalliseen kortin käsittelyyn.

Tutustu osoitteessa:

https://www.korttiturvallisuus.fi/

Palvelusta löytyvät myös korttien sulkunumerot yhdestä paikkaa, tulosta vaikka sivu kalenteriisi:

https://www.korttiturvallisuus.fi/Apua/

  05.05.2017 , Jouni   , Linkkejä, Ajankohtaista,

Rahastoguru kertoo miten talous toimii

Menestynyt hedge-salkunhoitaja Ray Dalio kertoo miten talouden koneisto toimii uudella 30 minuutin mittaisella videolla.

Videosta uutisoi amerikkalainen BusinessInsider.

Katso video YouTubesta:

  19.04.2017 , Jouni   , Ajankohtaista, Videot,

Sotkeeko kesäaikaan siirtyminen unien lisäksi osakekurssit?

Maaliskuun 26 päivä siirrytään taas Suomessa kesäaikaan, jolloin kelloja siirretään sunnuntaiaamuna kello kolmesta kello neljään.

Tästä linkistä löytyy tietoja kesäaikaan siirtymisestä ympäri maailmaa.
https://www.timeanddate.com/time/dst/2017.html

Kellon muuttaminen ja heräämisrytmin siirtyminen sotkee monien unirytmiä. On jopa arveltu, että kellon siirrot vaikuttaisivat pörssikursseihin, koska kellon siirrosta häiriintyneet traderit olisivat teorian mukaan kyseisen viikonlopun jälkeisenä maanantaina tavallista varovaisempia.

Tämä ns. kesäaika-ilmiö (daylight-saving time effect) olisi saman tyyppinen kuin ns. maanantai-ilmiö, eli osakkeiden tuotto olisi vertailupäiviä heikompi ja volatiliteetti (hinnan muutokset) suurempi. Ilmiön ennakoitiin aikoinaan olevan jopa useita kertoja maanantai-ilmiön kokoinen, mutta myöhemmin ilmiö on kokonaan kyseenalaistettu.

Tutkijat Kamstra, Kramer ja Levi esittivät ensimmäisenä kesäaika-ilmiön olemassaolon. Myöhemmissä tutkimuksissa tilastollisilla malleilla ilmiötä ei löytynyt(1), mutta keskustelu sen olemassaolosta jatkuu(2).

(1) http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20524568
(2) http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21323146

  23.03.2017 , Jouni   , Ajankohtaista, Tutkimustietoa,

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 37 >>