Tag: "kurssiliikkeet"

Pysy osakkeissa myös epävarmassa tilanteessa

4. Osakesijoittaminen

Osakemarkkinoilla epävarmuus on enemmän tai vähemmän normaali olotila. On hyvin tavallista, että sijoittajien näköpiirissä on aina joitakin epävarmuustekijöitä, jotka markkinat hyvin nopeasti hinnoittelevat osakekursseihin.

Osakesijoittajat inhoavat epävarmuutta. Monet ovatkin halukkaita sijoittamaan osakkeisiin vain, jos markkinoilla ei vaikuttaisi olevan suurempia epävarmuustekijöitä. Historia on kuitenkin osoittanut, että usein juuri epävarmat ajat ovat jälkikäteen osoittautuneet osakkeille edullisiksi, ja varovainen pitäisi itse asiassa olla silloin, kun kaikki näyttää liiankin aurinkoiselta.

Osakemarkkinoille on tyypillistä, että melkoinen osa pitkän aikavälin tuotosta syntyy nopeissa kurssiliikkeissä. Sijoittaja joka yrittää ennakoida markkinaliikkeitä ? siirtyy osakkeista käteiseen ja takaisin ? menettää helposti nuo nopeat kurssiliikkeet ja hänen sijoitustuottonsa jää heikoksi.

Osakemarkkinat palkitsevat usein avokätisesti myös epävarmassa tilanteessa markkinoilla pysyneen sijoittajan. Epävarmuus onkin pitkän aikavälin osakesijoittajan ystävä. Juuri kurssikehitykseen liittyvä riski takaa sen, että osakkeille on lupa odottaa korkosijoituksia parempaa tuottoa pitkällä aikavälillä. Sijoittajan on kuitenkin syytä pitää oman sijoitussalkkunsa riskitaso sellaisena, että sen kanssa selviää heikompienkin aikojen yli.

Lue myös: Investori - Pörssisyklin yhdeksän vaihetta

Contact / Help. ©1998 - 2021 Investori.com.